FAIR_INFORMER
OTHER_NEWS Cyprus
https://avalanches.com/cy/nykosyia__1798847_05_07_2021

Οι νεκροί, Αιγύπτιοι, βρέθηκαν κοντά στις πόλεις της Λεμεσού και της Λάρνακας.

Η πυρκαγιά, που έπληξε ισχυρούς ανέμους, επηρέασε τουλάχιστον 10 κοινότητες σε μια έκταση 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων στους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους, κοντά σε ένα πευκοδάσος.

SHOW_MORE
0
80
https://avalanches.com/cy/nykosyia__1534116_15_04_2021

Πρόβες για το ετήσιο τρίποδο της σημαίας του Ισραήλ για την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ


Στην Κύπρο, οκτώ υπουργοί, δύο αναπληρωτές υπουργοί και τρεις άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι εμβολιάστηκαν με την AstraZeneca σε κέντρο εμβολιασμού στην πρωτεύουσα, Λευκωσία.


"Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι ο εμβολιασμός είναι σημαντικός και όχι το ίδιο το εμβόλιο", δήλωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.


Μέχρι σήμερα, 53.254 περιπτώσεις COVID-19 και 277 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Κύπρο.

SHOW_MORE
1
48
https://avalanches.com/cy/nykosyia__astrazeneca_1430378_16_03_2021

Η Κύπρος αναστέλλει τον εμβολιασμό με το AstraZeneca


Νωρίτερα, Γερμανοί επιστήμονες συνέδεσαν έναν σπάνιο τύπο θρόμβωσης εγκεφαλικής φλέβας και ένα φάρμακο από βρετανική-σουηδική εταιρεία. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων μιας συγκεκριμένης μορφής θρόμβωσης, η οποία σχετίζεται με μείωση του αριθμού των αιμοπεταλίων και αιμορραγία, συμπίπτει με τον χρόνο με τον εμβολιασμό με αυτό.


Η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία έχουν επίσης σταματήσει τον εμβολιασμό με το AstraZeneca.

SHOW_MORE
0
79

Από την 1η Απριλίου, η Κύπρος θα αρχίσει να δέχεται τουρίστες από το Ισραήλ χωρίς δοκιμή κοραναϊού


Τουρίστες από το Ισραήλ μπορούν να έρθουν στο ελληνικό νότιο τμήμα της Κύπρου από την 1η Απριλίου χωρίς να χρειαστεί να λάβουν μοριακό τεστ PCR για κοροναϊό. Αυτό ανακοινώθηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ισραήλ από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, του οποίου τα λόγια παρατίθενται από το γραφείο του αρχηγού κράτους.

Την 1η Μαρτίου, οι αρχές του νησιού πρόκειται να ανοίξουν την Κύπρο σε τουρίστες από 56 χώρες. Μετά από αυτό, οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν θα χρειάζεται πλέον να πάνε σε καραντίνα. Ωστόσο, θα πρέπει να περάσουν δύο δοκιμές PCR.

SHOW_MORE
0
48
https://avalanches.com/cy/paphos__st_paul_1221651_14_01_2021

Μια τόσο σύγχρονη Αφροδίτη.

Δίπλα σε αυτό το "Αφροδίτη" βρίσκεται το μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου.


Το κάστρο ήταν αρχικά ένα βυζαντινό φρούριο που χτίστηκε για την προστασία του λιμανιού.


Χτίστηκε τον 13ο αιώνα, στη συνέχεια καταστράφηκε από τους Ενετούς κατά την οθωμανική εισβολή και ξαναχτίστηκε από τους Οθωμανούς μετά την κατάληψη του νησιού τον 16ο αιώνα.

Καθ 'όλη τη μακρά ιστορία του, το κάστρο χρησιμοποιήθηκε τόσο για προστασία όσο και ως φυλακή, καθώς και ως αποθήκη αλατιού την εποχή που το νησί ήταν βρετανική αποικία.

Σήμερα θεωρείται ένα από τα σύμβολα της Πάφου.

SHOW_MORE
0
43
https://avalanches.com/cy/nicosia__1210967_11_01_2021

ότι το τεχνούργημα βρέθηκε κατά την τοποθέτηση των τελευταίων μέτρων του αποχετευτικού συστήματος κάτω από την οδό Πετράκη Κυπριανού. Έτσι, οι ντόπιοι ανακάλυψαν 60 αρχαίους τάφους που χρονολογούνται από διαφορετικές περιόδους από τον XII αιώνα π.Χ. πριν από την εποχή του 1ου αιώνα. ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ. - IV αιώνα. ΕΝΑ Δ


Σύμφωνα με την Pauline Christofi, υπάλληλο του Κυπριακού Τμήματος Αρχαιοτήτων, ένας μεγάλος αριθμός λειψάνων βρέθηκε κάτω από αυτό και σε γειτονικούς δρόμους πέρυσι. Ο ειδικός πιστεύει ότι αυτή η περιοχή βρίσκεται στον τόπο των νεκροπόλεων της αρχαίας πόλης-κράτους του Κιτίου.

SHOW_MORE
0
84
https://avalanches.com/cy/nicosia__1210965_11_01_2021

Λόγω περιορισμών, όλα τα καταστήματα λιανικής, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων, των εμπορικών κέντρων, των εστιατορίων, των κομμωτών και των ινστιτούτων αισθητικής, πρέπει να είναι κλειστά.


Το νησιωτικό έθνος επηρεάστηκε επίσης από ένα νέο βρετανικό στέλεχος του ιού. Ένα πολύ μεταδοτικό στέλεχος έχει βρεθεί σε αρκετές αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.


Σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα, οι πολίτες θα επιτρέπεται να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μόνο δύο φορές την ημέρα - μετά από προηγούμενη ειδοποίηση προς τις αρχές μέσω γραπτού μηνύματος - είτε για άσκηση ή για λόγους που κρίνονται απαραίτητοι, για την ανανέωση της τροφής και για επίσκεψη ιατρών ή φαρμακείων. Εκκλησίες και σχολεία θα είναι επίσης κλειστά, αλλά θα υπάρχει διαδικτυακή εκπαίδευση.

SHOW_MORE
0
61