Правила и услови

Овие услови и правила („Услови“, „Договор“) се договор помеѓу операторот на веб-страница („веб-оператор“, „нас“, „ние“ или „наш“) и вие („Корисник“, „вие“ или „ваш "). Овој договор ги утврдува општите услови за користење на веб-страницата на avalanches.com и неговите производи или услуги (колективно, „веб-страница“ или „Услуги“).


Сметки и членство

Вие мора да имате најмалку 13 години за да ја користите оваа веб-страница. Со користење на оваа веб-страница и согласувајќи се на овој Договор, вие гарантирате и застапувате дека имате најмалку 13 години. Ако креирате сметка на веб-страницата, вие сте одговорни за одржување на безбедноста на вашата сметка и вие сте целосно одговорни за сите активности што се случуваат под сметката и за сите други дејствија преземени во врска со тоа. Давањето лажни информации за контакт од кој било вид може да резултира во прекинување на вашата сметка. Веднаш мора да не известите за неовластена употреба на вашата сметка или за какви било други нарушувања на безбедноста. Ние нема да бидеме одговорни за какви било дела или пропусти од вас, вклучително и какви било штети направени како резултат на вакви дела или пропусти. Може да ја суспендираме, оневозможиме или бришеме вашата сметка (или кој било дел од неа) ако утврдиме дека сте прекршиле која било одредба од овој Договор или дека вашето однесување или содржина би сакале да му наштетат на нашиот углед и добра волја. Ако ја избришеме вашата сметка за горенаведените причини, може да не се пререгистрирате за нашите Услуги. Може да ја блокираме вашата адреса за е-пошта и Интернет протокол за да спречиме понатамошна регистрација.


Корисничка содржина

Ние немаме никакви податоци, информации или материјал („Содржина“) што ги доставувате на веб-страницата за време на користењето на услугата. Вие ќе имате единствена одговорност за точноста, квалитетот, интегритетот, законитоста, веродостојноста, соодветноста и сопственоста на интелектуална сопственост или правото на користење на целата доставена содржина. Можеби, но немаме обврска да ја следиме содржината на веб-страницата доставена или креирана со користење на нашите услуги од вас. Освен ако не е специјално дозволено од вас, вашата употреба на веб-страницата не ни дава дозвола да ја користиме, репродуцираме, адаптираме, модифицираме, објавуваме или дистрибуираме Содржината креирана од вас или чувана во вашата корисничка сметка за комерцијални, маркетинг или слични намени. Но, ни давате дозвола за пристап, копирање, дистрибуција, складирање, пренесување, реформатирање, прикажување и извршување на содржината на вашата корисничка сметка само како што се бара за целите на обезбедување на услугите до вас. Без ограничување на која било од овие репрезентации или гаранции, ние имаме право, иако не и обврска, да посакаме да ја одбиеме или отстраниме секоја содржина што според наше разумно мислење крши некоја од нашите политики или е на некој начин штетна или непристоен.


Резервни копии

Ние не сме одговорни за содржината што престојува на Интернет-страницата. Во никој случај нема да одговараме за каква било загуба на содржината. Ваша одговорност е да одржите соодветна копија на вашата содржина. И покрај горенаведеното, во некои прилики и во одредени околности, без апсолутно никаква обврска, ние можеме да можеме да ги вратиме некои или сите ваши податоци што се избришани од одреден датум и време кога можеби ќе направивме резервна копија на податоците за свои цели. Ние не гарантираме дека податоците што ви требаат ќе бидат достапни.


Измени и дополнувања

Го задржуваме правото да го измениме овој Договор или неговите политики во врска со веб-страницата или услугите во секое време, ефективни со објавување на ажурирана верзија на овој Договор на веб-страницата. Кога ќе сториме, ние ќе објавиме известување на главната страница на нашата веб-страница. Континуираната употреба на веб-страницата по какви било промени ќе претставува ваша согласност за вакви измени.


Прифаќање на овие услови

Вие потврдувате дека сте го прочитале овој Договор и се согласувате со сите негови услови и услови. Со користење на веб-страница или нејзините услуги, вие се согласувате дека сте обврзани со овој Договор. Ако не се согласувате да се придржувате кон условите на овој договор, вие не сте овластени да ги користите или пристапувате до Интернет-страницата и нејзините услуги.


Контактирај со нас

Ако имате какви било прашања во врска со овој договор, ве молиме контактирајте не.

Овој документ последен пат обновено на 12 април 2019 година