Србија Временска прогноза

MONDAY (11.12)
Partially cloudy
+1
  • °C
  • °F
-1°APPARENT_TEMPERATURE
6 MPSWIND_SPEED
0%PROBABILITY_OF_PRECIPITATION
MONDAY
42 %
8 MPS
+1°
+9°
TUESDAY
42 %
5 MPS
+7°
+11°
WEDNESDAY
65 %
10 MPS
+9°
+13°
THURSDAY
74 %
9 MPS
+6°
+9°
FRIDAY
32 %
14 MPS
+5°
+7°
SATURDAY
19 %
15 MPS
+1°
+4°
SUNDAY
16 %
17 MPS
+5°

WEATHER_ALL_CITIES

https://avalanches.com/rs/belgrade_turystyma_vyshe_nysu_potrebny_ptsr_test_y_potvrda_o_bolesty_yly_vaktsynats1960182_03_05_2022
Туристима више нису потребни ПЦР тест и потврда о болести или вакцинацији.
0
64
https://avalanches.com/rs/belgrade__yzbory_u_srbyy_na_pozadyny_rata_u_ukrayny_dok_e_nemachka_aktyvno_an1919548_01_04_2022

Избори у Србији на позадини рата у Украјини

Док је Немачка активно ангажована у региону Западног Балкана, у Србији ће 3. априла бити одржани парламентарни и председнички избори. Шта треба очекивати од њих? Са овим питањем ДВ се обратио посланицима Бундестага укљученим у развој балканске политике Берлина.

Према речима Адиса Ахметовића, посланика СПД у Бундестагу, добро је што српска опозиција неће бојкотовати изборе, као што је то урадила 2020. године: „Према резултатима последњих избора, сви темељни механизми парламентарне демократије, кроз које опозиција у парламенту контролише рад владе, недостају.” .


Бићемо сведоци формирања нове балканске политике, у којој ће свака од ових земаља играти своју улогу“, рекао је Ахметович. Поводом прогноза да ће актуелни председник Србије Александар Вучић остати на челу земље после избора, Ахметовић сматра да у сваком случају Вучић више неће имати тај посебан статус. као што је била обдарена за време владавине канцеларке Меркел.

„Мислим да је важно да свих шест земаља Западног Балкана третирамо као једнаке“, каже Ахметович. Некадашња ситуација, када су све намере и напори усмерени на једну централну личност на Западном Балкану, која ће тамо постати гарант стабилности, више није у интересу ЕУ. Уместо тога, „сада сваки шеф државе и влада ових земаља има своју улогу када је реч о стабилности у региону – под Меркеловом је било мало другачије“.


Београд и даље игра важну улогу на Западном Балкану, посебно имајући у виду ситуацију на Косову, у Црној Гори и Босни и Херцеговини. Србија мора да обезбеди стабилност и покаже да фактор нестабилности не долази из Србије – уосталом, сви сукоби у земљама овог региона су некако повезани са Србијом“, рекао је Ахметович.

SHOW_MORE
0
29