Black Friday 2020: in één overzicht alle winkels e
Black Friday 2020: in één overzicht alle winkels en beste deals - Android Planet
Black Friday 2020 is al gestart en deze (web)winkels doen allemaal mee. Scoor de beste Black Friday deals en wees er snel bij want op = op!
Black Friday 2020 vindt dit jaar plaats op vrijdag 27 november, maar heel veel (web)winkels zijn al gestart! Wacht dus vooral niet te lang met het scoren van je favoriete producten met flinke korting! In dit artikel zie je alvast een handig overzicht van alle deelnemende webwinkels en de beste deals. Let op: wees er snel bij, de meeste webwinkels hanteren een op = op regel. Check alle Black Friday 2020–deals bij MediaMarkt. MediaMarkt is er dit jaar op tijd bij en je kunt vanaf vandaag dus al de eerste deals scoren. Kijk snel of jouw favoriete product ook afgeprijsd is. Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone? Dan is het zeker interessant om even een kijkje te nemen bij de Black Friday 2020–deals bij Belsimpel. De webwinkel gaat flinke kortingen uitdelen op smartphones, accessoires en andere elektronica. Ben je geïnteresseerd in verschillende soorten producten, zoals kleding, elektronica, horloges en tassen? Bekijk alle Black Friday-deals van de Bijenkorf en vind je favoriete merken met flinke korting! Coolblue heeft ook al verschillende Black Friday-aanbiedingen online staan. Je kunt hier onder andere terecht voor diverse gadgets, huishoudelijke producten, smartphones en tablets. kijk snel of er iets voor jou tussen zit. Ook Bol.com is een bekende naam die elk jaar meedoet met Black Friday. En ook deze (web)winkel heeft een heel divers assortiment met voor ieder wat wils. Wil je niets missen en profiteren van de beste acties bij Bol.com? Check dan regelmatig de Black Friday 2020 dealspagina van Bol.com. Naast de bovenstaande (web)winkels zijn er nog veel meer winkels die meedoen met Black Friday. Denk bijvoorbeeld aan Acer, Alcatel, Samsung en OnePlus. In de onderstaande tabel hebben we ze allemaal voor je op een rijtje gezet! De prijzen van bovenstaande producten zijn voortijdig door partners aan ons aangeleverd. Het kan gebeuren dat de partner hier tijdens de daadwerkelijke Black Friday-periode aanpassingen op doet. Wij doen daarom ons best om zo snel mogelijk hierop te anticiperen, om jou de juiste deal te tonen. Alle producten die in dit artikel worden aangeraden zijn uitgekozen door de redactie van Android Planet zonder commerciële beïnvloeding. Naar deze producten kan verwezen worden met een affiliate-link. Als je iets koopt via deze link, kan Android Planet een commissie ontvangen. Meer weten? Bekijk dan ons redactiestatuut.
Other News by This Author
Prijsvraag: doe mee en win een Chromecast met Google TV! - Android Planet
We hebben iets leuks, want je kan de Chromecast met Google TV winnen! Lees hier hoe je meedoet met onze nieuwste prijsvraag.
We hebben iets tofs voor je, want we geven de Chromecast met Google TV weg! Wil je de hdmi-dongle (met interface en afstandsbediening) winnen, check dan snel hoe je meedoet. Lees verder na de advertentie. Chromecast met Google TV winnen? Dat doe je zo Regelmatig geven we op Android Planet toffe producten weg en dit keer hebben we iets speciaals. Je kan namelijk een gloednieuwe Chromecast met Google TV winnen, de opvolger van de normale Chromecast die nu met een afstandsbediening en interface wordt geleverd! De Chromecast met Google TV is officieel niet in Nederland verkrijgbaar en kost normaliter 70 euro. Android Planet geeft er eentje weg en meedoen is uiteraard heel simpel. Laat ons via het formulier hieronder weten welke film of serie jij gaat kijken met de nieuwe Chromecast en via welke streamingdienst je dit doet. Meedoen aan de prijsvraag kan tot en met woensdag 2 december. Daarna nemen we zo snel mogelijk contact op met de winnaar en lees je op Android Planet of je er met de Chromecast vandoor gaat. Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief, zodat je op de hoogte blijft van andere prijsvragen en natuurlijk alle Android-nieuwtjes. Uiteraard komen we in de toekomst met meer toffe winacties. Dit kun je met de Chromecast met Google TV De Chromecast met Google TV, zoals het apparaatje voluit heet, lijkt op zijn voorganger, maar eigenlijk ook weer niet. Met de hdmi-dongle kun je nog steeds films, tv-series en YouTube-video’s vanaf je smartphone naar je televisie streamen. Nieuw is dat je nu ook een afstandsbediening en heuse interface hebt, waardoor je de apps van je favoriete streamingdiensten op de Chromecast kan installeren. Daarnaast kun je de Google Assistent gebruiken om naar nieuwe films en series te zoeken én de Chromecast heeft 4K-ondersteuning. Hierdoor kun je in de hoogste beeldkwaliteit alle streamingdiensten gebruiken. Hoewel het apparaatje officieel hier niet wordt verkocht, is de Nederlandse taal gewoon aanwezig en werkt de Nederlandse Google Assistent ook prima. Wil je meer weten over de hdmi-dongle? Check dan onze Chromecast met Google TV review, waarin we je alles vertellen. Kijk je liever? In de video hieronder praten we je in een paar minuten bij.
Black Friday gestart: check hier de eerste deals - Android Planet
Black Friday 2020 is nu echt al begonnen! Op zoek naar de beste deals, wees er vroeg bij en sla nu alvast je slag!
Black Friday vindt dit jaar zeker niet meer alleen op 27 november plaats. Veel grote (web)shops zijn namelijk al los en dat betekent dat je nu al hoge korting kunt scoren op veel interessante producten. In dit artikel zetten we veel toffe deals op een rijtje. Lees verder na de advertentie. Jazeker, je kunt nu al shoppen voor Black Friday! Dit jaar beginnen veel winkels wat eerder dan normaal, om de drukte in de fysieke winkels wat te verspreiden. Dat heeft uiteraard weer te maken met het coronavirus. Ben jij op zoek naar een presentje voor jezelf of bijvoorbeeld alvast voor Sinterklaas of kerst, sla dan nu je slag! Zo kun je nu al terecht bij MediaMarkt, zowel online als in één van de 50 fysieke winkels. Wist je dat je ook online kunt bestellen en het product dezelfde dag nog op kunt pikken bij een winkel? Zo weet je namelijk zeker dat je er op tijd bij bent. Coolblue en de beste deals Ook Coolblue is van de partij en biedt korting op nagenoeg alle productcategorieën die je maar kunt bedenken. Zo kun je er niet alleen terecht voor smartphones, smart home-apparatuur of audioproducten, maar ook voor witgoed, televisies, laptops en meer. Check dus zeker het gehele assortiment via onderstaande knop.
- Google Nest Mini: van 59,99 voor 34,00
- OnePlus Nord: van 399,00 voor 375,00
- Sony WH-1000XM3: van 259,00 voor 199,00
- Samsung Galaxy A41: van 254,00 voor 199,00
- Samsung Galaxy M31: van 279,00 voor 219,00
Other News Netherlands
Het Oxford-vaccin: minder werkzaam, maar ook veel goedkoper en beter beschikbaar - NOS
En weer is er een veelbelovend vaccin in aantocht, nu van de Oxford University en farmaceut AstraZeneca. Misschien iets minder werkzaam, maar met veel voordelen ten opzichte van de concurrentie.
Het vaccin tegen SARS-CoV-2, dat door de Oxford University en farmaceut AstraZeneca is ontwikkeld, lijkt een grote bijdrage te gaan leveren aan de bestrijding van de coronapandemie. Weliswaar is de geclaimde werkzaamheid ervan met 90 procent iets lager dan de 95 procent effectiviteit die Pfizer/BioNTech en Moderna claimen, maar daar staan veel voordelen tegenover. De belangrijkste vragen over de vaccins tegen SARS-CoV-2: Dat is nog niet met zekerheid te zeggen. Wat we weten over hun werkzaamheid is gebaseerd op persberichten. Van geen van de drie vaccins zijn de onderzoeksdata al beschikbaar voor beoordeling door vakgenoten. Bij Pfizer/BioNTech gaat het om definitieve onderzoeksresultaten en een geclaimde werkzaamheid van 95 procent. Bij Moderna en het Oxford-vaccin gaat het om voorlopige resultaten van nog lopende onderzoeken. Moderna claimt 94,5 procent werkzaamheid. Het AstraZeneca/Oxford-vaccin is op twee manieren getest. Van de ruim 23.000 onderzoeksdeelnemers kreeg de helft een placebo. Van de overige 11.636 onderzoeksdeelnemers kregen er 2.741 eerst een halve dosis van het vaccin en ten minste een maand later een volledige dosis. In die groep had het vaccin volgens de makers een werkzaamheid van 90 procent. De resterende bijna 8.900 proefpersonen kregen twee volledige doseringen met minstens een maand ertussen. In die groep was de werkzaamheid van het vaccin 60 procent. Gemiddeld over de hele onderzoeksgroep en de twee verschillende doseringen samen leverde dat een werkzaamheid op van 70 procent. Het lijkt dus logisch dat het vaccin gebruikt gaat worden met halve, gevolgd door een hele dosis. Tijdens een internationale persconferentie zei professor Andrew Pollard, de leider van de Oxford Vaccine Group, dat hij vandaag of morgen alle onderzoeksdata beschikbaar hoopt te stellen ter beoordeling. De werkzaamheid van een vaccin wordt vastgesteld in een grote trial met enkele tienduizenden deelnemers. In zo'n onderzoek blijkt hoe goed een kandidaat-vaccin werkt. Maar de werkzaamheid in zo'n onderzoekssituatie kan verschillen van de daadwerkelijke werkzaamheid, als mogelijk miljarden deelnemers worden gevaccineerd. Van de vaccins van Pfizer/BioNTech, Moderna en AstraZeneca/Oxford University is volgens de ontwikkelaars in de trials nu een hoge werkzaamheid aangetoond. De praktijk zal moeten aantonen of in de echte wereld die effectiviteit inderdaad zo hoog zal zijn. Dit vaccin is niet ontwikkeld door een farmaceut, maar door een universiteit. De wetenschappers waren al enkele jaren bezig met het maken van een vaccintype dat gemakkelijk gebruikt kan worden voor een nieuw doel. "We waren bezig met vaccins tegen de griep, tegen het Lassavirus en tegen MERS", zei professor Gilbert van de Universiteit van Oxford daar vandaag tijdens de persconferentie over. "Vooral die laatste was heel nuttig, omdat MERS ook een coronavirus is. Toen in januari de berichten kwamen over een ernstige longontsteking-achtige aandoening konden we snel schakelen." Zodra het lukte om een potentieel vaccin tegen SARS-CoV-2 te maken, heeft de universiteit een farmaceutisch bedrijf gezocht dat op de voorwaarden van de universiteit mee wilde werken aan het op de markt brengen ervan. "Wij hebben een partner gezocht die bij onze principes past", zei professor Louise Richardson, de vice-kanselier van de universiteit. "Die ervoor wilde zorgen dat het vaccin wereldwijd beschikbaar komt en wilde afzien van winst. Dat is AstraZeneca geworden." Het vaccin komt dus beschikbaar voor een relatief lage prijs en wordt daardoor bereikbaar voor lage- en middeninkomenslanden. Volgens de BBC kost het Oxford-vaccin nog geen 3,50 euro per dosis. Pfizer/BioNTech zou ongeveer 16,50 euro vragen per dosis en Moderna zo'n 27,50 euro. Volgens onderzoeksleider Sarah Gilbert gaat het Oxford-vaccin ook de verspreiding van het virus tegen, met name door mensen die geen ziektesymptomen hebben. "Ons vaccin werkt dus tegen ernstige covid-19, tegen de mildere variant van covid-19 en lijkt ook werkzaam bij asymptomatische besmettingen." Dat laatste zagen ze vooral in de subgroep die eerst een halve en later een volledige dosis van het vaccin kreeg. "Als dit inderdaad klopt en stand houdt, dan is dat heel goed nieuws", reageert RIVM-immunoloog Cécile van Els. Het vaccin is minstens zes maanden houdbaar bij een temperatuur tussen de 2 en 8 graden Celsius, in een gewone koelkast dus. Dat maakt de logistiek een stuk eenvoudiger dan bij het Pfizer/BioNtech-vaccin, dat bij -70 graden Celsius bewaard moet worden en in een gewone koelkast maar een paar dagen houdbaar is. Het vaccin van Moderna moet bij -20 graden Celsius bewaard en vervoerd worden, maar is wel dertig dagen houdbaar in een normale koelkast. Het toedienen van de vaccins wordt dankzij die betere houdbaarheid ook makkelijker met het Oxford-vaccin. Bovendien heeft AstraZeneca een veel grotere productiecapaciteit opgetuigd dan de andere farmaceuten. AstraZeneca kan in eigen fabrieken in 2021 wereldwijd drie miljard doses van het vaccin maken en ook dit jaar al zo'n 200 miljoen doses leveren. Verder heeft het bedrijf al samenwerkingsovereenkomsten gesloten met de grootste vaccinfabrikant ter wereld in India en grote fabrikanten in Rusland, Latijns-Amerika en Azië. Pfizer/BioNTech kan in 2021 1,3 miljard vaccins produceren en Moderna 500 miljoen doseringen. Nederland kan via de centrale Europese inkoop aanspraak maken op 11,7 tot 15,6 miljoen doseringen van het Oxford-vaccin. Het is niet te zeggen wanneer die precies beschikbaar komen en wie daarmee gevaccineerd gaan worden. De veel eenvoudigere logistiek rond het Oxford-vaccin maakt dit vaccin waarschijnlijk geschikter om ouderen en kwetsbare groepen mee te vaccineren. Het vaccin kan gemakkelijk naar de mensen toe gebracht worden. Maar de onderzoekers kunnen nog niet zeggen hoe werkzaam dit vaccin juist bij ouderen is. Daarover zijn nog onvoldoende gegevens beschikbaar. Maar volgens onderzoeksleider Pollard lijken ouderen het vaccin wel beter te verdragen en dus minder last te hebben van (lichte) bijwerkingen. Ook dat is niet te zeggen. De vaccins zijn simpelweg te nieuw om nu al onderzoeksgegevens te hebben over de duur van de bescherming die ze bieden. De bijwerkingen van het Oxford-vaccin bleken mild: hoofdpijn, vermoeidheid en pijn op de prikplek. Allemaal kortdurend.
37 coronabesmettingen bij zorginstelling OlmenEs Appelscha - RTV Drenthe
Bij OlmenEs, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking in Appelscha, zijn 37 coronabesmettingen bij bewoners vastgesteld. Dat bevestigt een woordvoerder van de zorginstelling. Ook negentien medewerkers testten positief. De eerste positie…
De eerste positieve test was anderhalve week geleden, vertelt de woordvoerder. "Die cliënt is toen direct in quarantaine gezet met alle nodige voorzorgsmaatregelen. We hoopten dat het niet verder was verspreid, maar dat was toch wel zo." De GGD heeft vrijdag alle 130 bewoners getest. Daaruit bleek dat 37 bewoners besmet zijn met het coronavirus. De woordvoerder meldt dat alle mensen die symptomen vertoonden al in quarantaine waren gezet en medewerkers "in volledige pakken worden gehesen om veilig te blijven". De zorginstelling heeft twee gebouwen op het terrein waar alleen coronapatiënten zitten. Soms blijft een besmette cliënt in de eigen kamer, maar dat is niet bij iedereen mogelijk. De woordvoerder vertelt dat vooralsnog niemand heel ziek geworden is, maar dat 'de schrik er behoorlijk in zit'.