Të gjitha publikimet e Muhamed Abdullahu Me Prishtinë , Kosova

Publications
https://avalanches.com/xk/pristina_meet_sezgin_mangjuka_ceo_of_pixatronix218690_09_05_2020

Meet Sezgin Mangjuka, CEO of Pixatronix


Im Sezgin Mangjuka, (born in Kosovo on 1, 4, 1994) is a Digital entrepreneur and marketing expert. He is the founder and CEO of Pixatronix, a full-service digital media agency that partners with businesses to boost their business outcomes.

The boy who failed in class 10, who lost hope of securing the future. Even when he applied through distance education, he failed again in 12th class. However, everything’s changed for him now. He’s one of the youngest Social Media Maestro (Manager) in the country.

Sezgin Mangjuka is counted among the youngest self-made first generation businessmen. He is one of the most abiding success stories in the business, His company from Prizren and it is through his visionary and compelling leadership that the company has emerged as Kosovo most diversified and successful Company.

He is a very dedicated person when it comes to his work.. He has been traveling for years for his business to manage a different kind of politicians and celebrities. He has been diligently working for his dreams for song. He believes that this is not enough for him and he is indefatigable. whatever he has achieved at a very young age might be everyone’s fantasy…

These are the human potentials of Kosovo, and nowadays entrepreneurship is running in everyone’s blood especially in Kosovo youths. You may see a lot more young Kosovo entrepreneurs that will be going into this list in the coming years.

Show more
0
54
https://avalanches.com/xk/pristina_stresi_dhe_prballimi_i_situats_s_krijuar_nga_covid19209074_07_05_2020

Stresi dhe përballimi i situatës së krijuar nga COVID-19


Përhapja e sëmundjes COVID-19 mund të jetë stresuse për njerëzit. Frika dhe ankthi për një sëmundje si COVID-19 mund të jetë dërrmuese e cila edhe mund të shkaktojë emocione të forta tek adoleshentët. Mirpo përballimi i stresit në këto rrethana do t’ju bëjë më të fortë juve, njerëzit që ju intersojnë dhe komunitetin.

Secili prej nesh mund të reagojë ndryshe ndaj situatave stresuse, se si ju reagoni ndaj kësaj pandemie varet nga sfondi juaj, gjërat që juve ju bënë ndryshe nga të tjerët dhe komuniteti ku jetoni.

Po qfarë mund të bëni për ta mbështetur veten në këto situata?

Bëni pushim së lexuari rreth këti virusi që nga ky postim, mos dëgjoni lajmet që kanë të bëjnë me situaten këtu përfshini edhe rrjetet sociale si Facebook, Twitter, Instagram dhe të tjerat. Dëgjimi i përsëritur rreth pandemisë mund të jetë shqetsuese e cila sjell edhe stres.

Kujdesuni për trupin tuaj, bëni ushtrime të lehta ditore, merrni fryme thellë kohë pas kohe, mundohuni të hani ushqime të shëndetshme, shmagni sa më shumë alkoholin, cigaren dhe drogat e tjera.

Lidhu me të tjerët në rrjete sociale, krijoni shoqëri të re por bisedoni për tema të cilat nuk kanë të bëjnë me pandeminë. Bisedoni me njerëz të cilëve ju i besoni dhe tregoni për shqetsimet e juaja. Konsultohuni edhe me psikolog të cilët në këto ditë po ju mbështesinë në të gjitha rrjetet sociale të gjitha pa pagesë.

Muhamed Abdullahu – Psikolog

Show more
0
45
Show more